Innehållssamlare

Marina forskare till Arktis

VK - 30 minuter 59 sekunder sedan
Ett kallt sommaräventyr väntar Umeåforskarna Johan Wikner och Ashish Verma när de den 26 juli stiger ombord på isbrytaren Oden. Sammanlagt 39 forskare från sex olika lärosäten kommer att delta i den åtta veckor långa expeditionen på Arktis.

Besteg Bränteverest på under åtta timmar

VK - 30 minuter 59 sekunder sedan
Motionsutmaningen Bränteverest har lockat många, och många har klarat av den på dagar eller veckor. Bröderna Backa – de rev av den på 7 timmar och 45 minuter tillsammans.

Långa köer på Nolia

VK - 30 minuter 59 sekunder sedan

Replik: Utestänga är en metod som hör hemma i en svunnen tid

VK - 1 timme 30 minuter sedan
Skall man få en acceptans för fattade beslut skall man behandla människor likvärdigt! Det handlar om anständighet och politisk vilja.

Mellanchefens klapp på axeln - vad betydde den?

VK - 1 timme 30 minuter sedan
Tor Lundmark: Förändring kräver samarbete.

”Vi ser fram emot att få bilda regering”

VK - 1 timme 44 minuter sedan
Edward Riedl (M) ser dagens misstroendeförklaring mot Stefan Löfven som ett friskhetstecken för demokratin. Nu förbereder sig Moderaterna på att kunna ta över.

”Vi är väl rustade för ett nyval”

VK - 1 timme 45 minuter sedan
Sverigedemokraterna begärde att en misstroendeomröstning skulle hållas mot statsminister Stefan Löfven. På måndagen fälldes Löfven och hans regering.

Länets riksdagsledamöter: Beredda på nyval

VK - 1 timme 49 minuter sedan
Länets riksdagsledamöter följde sina partilinjer. Vänsterpartisten röstade för att fälla Löfvens regering – men hoppas på att fortsättningen blir en Löfven 2. Moderaterna och SD vill däremot se ett regeringsskifte.

”Det enda alternativ som fanns just nu”

VK - 2 timmar 59 sekunder sedan
Länets riksdagsledamot Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) röstade för att fälla statsminister Stefan Löfven vid måndagens misstroendeomröstning. Med 181 röster mot 109 fälldes Löfven och hans regering.

Hovrätten nekar Arklöv tidsbestämt straff

VK - 2 timmar 19 minuter sedan
Jackie Arklöv som dömdes för polismorden i Malexander 1999 får återigen avslag på sin ansökan om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt.

”Socialdemokraterna kommer att hantera det här”

VK - 3 timmar 15 minuter sedan
Länets riksdagsledamot Isak Frohm (S) är besviken på Vänsterpartiets agerande efter misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven, men menar att det egna partiet kommer att kunna hantera den uppkomna situationen.

Björn Wiechel (S): "Jättedumt med politisk oreda i dessa tider"

VK - 3 timmar 40 minuter sedan
– Det här är inte vad Sverige behöver, säger Björn Wiechel (S), riksdagsledamot från Umeå.

Regionens uppmaning inför midsommar i Västerbotten

VK - 4 timmar 3 minuter sedan
Smittspridningen fortsätter minska i Västerbotten. Flest fall inkommer fortfarande från Umeå och regionen går nu ut med en uppmaning inför helgens midsommarfirande.

Fotbollsstjärna kommer ut som trans

VK - 4 timmar 13 minuter sedan
Den japanska fotbollsspelaren Kumi Yokoyama har kommit ut som en transsexuell man. Yokoyama var med i VM 2019 för damer och spelar just nu för det amerikanska klubblaget Washington Spirit.

Gudrun Nordborg (V) vill se en ny Löfvenregering

VK - 4 timmar 19 minuter sedan
– Vi vill ju inte ha en blå eller en blå-brun regering, vi vill att det blir en Löfven 2, säger Gudrun Nordborg (V), riksdagsledamot från Umeå.

Kenttä: "En riktig bajsmacka"

VK - 4 timmar 45 minuter sedan
Två veckor efter att Julius Bergman skrivit på för Björklöven som en viktig backförstärkning hörde agenten av sig och förklarade att han i stället skall spela i SHL. – En riktig bajsmacka att ta tag i, säger Björklövens sportchef som i det stora hela ändå tycker att avtalet med SHL är bra.

Helén Pettersson (S): "Tragiskt och frustrerande"

VK - 5 timmar 5 minuter sedan
– Det är oerhört tragiskt och frustrerande, säger Helén Pettersson (S), riksdagsledamot från Umeå.

Nyförvärvet lämnar Björklöven

VK - 5 timmar 57 minuter sedan
Björklövens nyförvärv Julius Bergman är klar för spel i SHL och lämnar klubben bara några veckor efter att han skrivit på för klubben.

Svensk EM-oro – Ekdal klev av

VK - 6 timmar 26 minuter sedan
Två dagar återstår till Sveriges avslutande gruppspelsmatch mot Polen. Då dras Albin Ekdal med en känning och klev av träningen. Inte heller Mattias Svanberg är med fullt ut.

Löfven sonderar för ny regering

VK - 6 timmar 33 minuter sedan
Statsminister Stefan Löfven (S) väntar med besked om det ska bli extraval eller inte. Han ska först undersöka möjligheten att bilda en ny regering.

Sidor